Choose color scheme

Här kan ni läsa om hur Wimbo blev till.

Vår historia

wimbo1Wimbo startades i oktober 2014 och är ett poprock-band som består av medlemmarna Calle (sång, gitarr), Jonna (sång, bas), Simon (gitarr), Michael (trummor) och Sara (keyboard, sång). Bandet kom till på initiativ av Calle och Michael som jammade lite tillsammans och som sökte andra att spela med, och på den vägen är det. Först kom Jonna och bidrog med en fantastisk röst och en bas, sedan kom Michael som passade som handen i handsken med sin gitarr, och sist in var Sara som kompletterade bandet med keyboard och lite sång.

Alla hittade snabbt sina platser i bandet och vi insåg att vi lät riktigt bra tillsammans. Det tog inte lång tid förrän vi var helt och hållet samspelta, som om vi hade spelat ihop i flera år. Att få känna den känslan med ett helt nytt band var verkligen häftigt, och vi fick känslan av att det här kunde bli något riktigt bra. Vi började med att spela covers men gick ganska snabbt över till att skriva egna låtar. Jonna och Simon visade sig vara en utmärkt låtskrivarduo, och snart stod vi i studion och spelade in vår första demo.

Efter det följde fler låtar och vi började också få en del spelningar lokalt. Just nu är vårt mål att få ut vår musik så att fler kan upptäcka oss. Eftersom bandet än så länge är så pass nystartat så är historien om oss inte så lång, men vi kommer att fylla på den här sidan efter hand, och förhoppningsvis kan vi titta tillbaka på det här en vacker dag när texten och historien hunnit bli betydligt längre och minnas hur vi en gång började.

Känner du att du kan hjälpa oss på något sätt? Vill du boka en spelning med oss? Har du några frågor? Kontakta oss på kontakt@wimbo.se så hör vi av oss!