Hej! Nu är det Simon som sitter vid tangenterna, och jag tänkte passa på att blogga om en artist som har inspirerat mig väldigt mycket och som jag har tyckt om så länge jag kan minnas, nämligen Michael Jackson – The King of Pop. Michael är verkligen kungen när det kommer till att göra musik, och även om det är i det närmaste omöjligt att välja en favorit bland hans låtar så måste det nog ändå bli Thriller om jag tvingas nämna bara en.

Det är en fantastisk låt och jag älskar också musikvideon. Man ser inte sådant idag. Nu är ju musikvideons glansdagar för länge sedan över, och även om de musikvideor som görs idag säkerligen är väldigt påkostade så är det ändå inget emot hur mycket fantasi och arbete som lagts ner bakom musikvideor som Thriller. Här kan ni njuta av den.

Men det är som sagt omöjligt att välja en favorit, och därför vill jag också nämna Smooth Criminal som också är en fantastiskt bra låt på alla sätt och vis, och som också har en fantastisk musikvideo. Jag spenderade många timmar som liten med att försöka lära mig att dansa som Michael, och även om jag väl inte riktigt var någon vidare danstalang så känner jag ändå att Michael har hjälpt mig att hitta rytmen i musiken och i kroppen. Det är lite svårt att förklara, men det är i alla fall något som jag är väldigt glad för. Så här kommer Smooth Criminal, och nu får ni ursäkta mig, för nu tänker jag lämna datorn och dansa loss istället!