Hej! Jonna här. Jag tänkte att jag skulle skriva ett blogginlägg utifrån en låtskrivares perspektiv. Det är ju jag och Simon som står för det mesta låtskrivandet i Wimbo, även om de andra förstås också kommer med värdefulla tips och åsikter. Jag har alltid skrivit, både dagbok och noveller och låtar, och därför föll det sig ganska naturligt att jag också började skriva låtar till Wimbo. Jag och Simon är ett riktigt bra team som kompletterar varandra på ett bra sätt.

I början kändes det lite lustigt att skriva tillsammans med någon annan, för skrivandet är ju en skapandeprocess som är ganska personlig, men nu tycker jag faktiskt att det är roligare att vara två som skriver. Vi sitter ju inte alltid tillsammans med penna och papper utan vi kan komma på idéer på varsitt håll som vi tar upp med varandra och så bygger vi vidare på det och skapar tillsammans.

Min största inspirationskälla till låtar är livet och mina egna upplevelser och erfarenheter. När man skriver om något som man har känt själv så blir låten mycket mer äkta. Sedan förvränger man ju och kryddar en del, det är ju inte taget direkt ur min dagbok. De allra bästa idéerna brukar jag få när jag är ute i skogen, för där har man verkligen tid att tänka. Jag älskar att vara i skogen, bland träd och djur. Den är mitt andhål i den här stressiga världen. Jag har faktiskt funderat på att investera i en riktig kikare, typ en sådan här http://www.gotaplatsensfoto.se/nikon som jag kan ha med mig när jag går i skogen. Så att jag kan komma ännu närmare naturen.